Marcus Birro – Det borde inte vara tillåtet att förnedra sitt barn på det här sättet

Läs hans krönika HÄR.

Den träffar hjärtat. Han skriver om hur han anser att man inte ska tvinga sitt barn till att raka sig, sminka sig och knuffas ut i rampljuset som mini-modeller innan man ens kan stava till ordet NEJ. Jag såg själv inte avsnittet av programmet Mammor och mini-modeller eller vad det hette för jag visste att jag skulle bli irriterad.

Men det är inte bara det han skriver om, nej det handlar helt enkelt om hur man ska älska och vårda sitt barn. Som han själv skriver som får mig att nästan gråta;

Låt bli att skrika på dem, slå dem aldrig, dra inte i dem, slit inte i dem, älska dem, var nykter när du är med dem, lek med dem, be för dem, krama dem jämnt, kör de till träningen, skäm bort dem, vaka över dem, uppfostra dem, lär dem lyssna på Thåström och The Cure, håll dem i handen när ni går över vägen, berätta för dem om hur barn blir till, ge dem mod att inse att de duger precis sådana de är, lär dem att den här förbannade tiden vi lever i kommer göra allt den kan för att ljuga dem rätt upp i ansiktet och berätta för dem att de inte alls duger, men säg då till dem att de jävlarna kan ta sin reklam och sina perfekt retuscherade kroppar och gömma sig i en grotta någonstans.

Annonser

Om svarttusch

En tjugotvååring lärarstuderande ensamstående mamma. Visst låter det underbart? Skriver ofta om min vardag men blandar ibland in lite tankar och funderingar, kanske till och med lite politik?
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s