Nya moderaterna – ett arbetarparti!

Vår kära statsminister är för att ändra pensionsåldern från 65 till 75 år. Hur tänkte du nu? Jag vet få 75 åringar som kan jobba, och de som kan det kan du ge dig fan på att de fortsätter jobba för de vill inte leva på existensminimum. Grattis Reinfeldt, du förlorade precis valet 2014, hur känns det?

Självklart mår ett land bra av att så stor procent som möjligt av befolkningen jobbar, och försörjningsbördan är idag lite väl hög, jag vet. Men detta är inte det rätta sättet att lösa situationen! Först var det de sjukskrivna som drabbades, till den grad att om du är sjukskriven i sex veckor för brutet ben ska du för dessa sex veckor söka ett jobb där benbrottet inte spelar någon roll. Nu ska de stackars gamla människorna som redan jobbat tillräckligt fortsätta jobba. I vissa yrken orkar man inte jobba till 75, man kämpar för att ens orka till 65. Då ska man söka ett nytt jobb, det är ju logiskt. Det finns två kategorier av människor företag inte vill anställa; unga oerfarna och gamla. Det är ju svårt för en 50 åring att få ett nytt jobb för tusan! Dessutom försvårar detta ytterligare för oss unga, om det skulle gå igenom. När ska jag få ett jobb, när jag är 30?

Men tack Reinfeldt, jag är hyffsat säker på att detta är sista mandatperioden du sitter. För du har nog lyckats vända otroligt många 50+ mot dig nu. För alla har inte råd att gå tidigare i pension och vid 55 års åldern börjar man räkna med mot pensionen, som en skolelev i april/maj räknar ned till sommarlovet.

Annonser

Om svarttusch

En tjugotvååring lärarstuderande ensamstående mamma. Visst låter det underbart? Skriver ofta om min vardag men blandar ibland in lite tankar och funderingar, kanske till och med lite politik?
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s