Vem mår värst?

Idag klickade jag in på en intressant artikel på Aftonbladets hemsida som visar på att en heltidsanställd skolpsykolog ska räcka för ett genomsnitt på 10 500 elever (för Värmland är siffran 2117 elever per psykolog). Varför blir man arg över detta undrar ni säkert? Jo för att det är skrivet i en blogg som riktar in sig på unga kvinnors psykiska ohälsa. Hade det varit fel att ta unga personers psykiska ohälsa istället? För vem fan vet om kvinnor mår sämre än män? Ja, det är nog fler kvinnor som går hos kurator eller psykolog, men det är för att det är ”tillåtet”. Vi kvinnor har rätt att prata om våra känslor, för helvete, vi har ju till och med rätten att gråta. Pojkar/män får tidigt lära sig att bita ihop, tvinga tillbaka tårarna och stå rakryggade. Även statistiken talar för detta, 2010 tog 109 män i ålderskategorin 15-24 år livet av sig, motsvarande siffra för kvinnorna var 38.

Så vad säger att unga kvinnor mår sämre än unga män? Tycker nästan det verkar tvärtom då fler män tar livet av sig. Alternativt att både män och kvinnor mår dåligt, men kvinnorna söker hjälp och männen tar livet av sig. Men det är väl för logiskt för att Aftonbladet ska förstå det. Det började med artikelserien om fattigdomens Sverige som inte alls visade upp en fattig situation utan istället ett land där det finns höga krav på att man ska lägga 10 000 kr på sitt studentfirande. Tyvärr Aftonbladet, ni sköt er i foten igen. Nästa gång jag köper en papperstidning blir det nog DN.

Länk till Artikeln
Länk till statistiken 

Annonser

Om svarttusch

En tjugotvååring lärarstuderande ensamstående mamma. Visst låter det underbart? Skriver ofta om min vardag men blandar ibland in lite tankar och funderingar, kanske till och med lite politik?
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vem mår värst?

 1. sandra nensen skriver:

  Det är konstigt att det ska va så jämlikt med allt NÄR man ser till kvinnornas BÄSTA och ALDRIG när man ser till männen.
  Det är alltid mest synd om oss kvinnor, om skönhetsideal, våld i hemmen osv..
  Det är inte ofta man får höra om män som blir misshandlade och kränkta när det garanterat är lika många män som kvinnor som blir misshandlade både psykiskt och fysiskt. Bara det att man aldrig får höra det och männen skäms väl antagligen för mycket för att gå ut med det oxå efter som det inte är ett dugg manligt.
  Det är så synd om oss kvinnor för man ska va så smal och snygg och stora bröst m.m Men det är samma sak på killarna oxå, dom ska va vältränade och välutrustade och det finns nog många många killar som mår dåligt över det..
  Visar en kille känslor så är han bög (inte enligt mig men ja du fattar).
  Det är nog inte så jävla lätt att vara kille trots allt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s