Pinsamt!

Jag skäms över att bo i ett land där man inte litar tillräckligt på befolkningen som det nu är. Det har ALLTID klagats på kollektiva bestraffningar. Man kan inte ge en hel klass kvarsittning för att en enda elev stojjat osv. Men det är helt okej att lagra uppgifter om vem du ringer, vart du var när du började samtalet, var du var när du avslutade det osv osv. Detta gäller ALLA personer, för att man ska kunna hämta ut den informationen för att lösa grova brott. Är inte DET en kollektiv bestraffning då? Varför ska mitt privatliv inskränkas för att någon annan inte kan sköta sig?

Det är väl jättebra att rösta igenom något som EU infört som dessutom strider mot Europakonventionen? Det är väl bra att rösta igenom något som flera länder infört och sen tagit bort, för det tyder ju inte på missnöje? Eller varför inte rösta igenom något som det finns negativa (bristfälliga dessutom!) rapporter om. Ja för fan! Lika smart som att runka i motvind!

Privatlivet är redan inskränkt. Det spelar ingen roll vad du gör. Telefonsamtal, mejl, chatt och riktiga brev är inte längre privata. I affärer och på torg sitter övervakningskameror. Det är bara hemmet kvar, men snart har du inte ens det ska du se.

Ta alla pengar som datadirektivet och FRA kostar och lägg det på poliserna istället ska ni se att det blir bättring.

Anna Troberg (Piratpartiets partiledare) är den som jag tycker lättast förklarar vad det handlar om. På DENNA bloggen gjorde hon en ”miniserie” inför omröstningen, finns ju inte mycket att göra nu, men där finns i alla fall information. Hon har även skrivit kort om tankarna efter införandet på sin privata blogg HÄR, mer lär väl komma snart. Även hos Värmlandspiraten kan man läsa om det. Och slutligen, även hos Piratpartiet kan man läsa en hel del. Blev en massa (bara!) Pirat-källor nu, men det är ju kanske inte så konstigt.

 

Annonser

Om svarttusch

En tjugotvååring lärarstuderande ensamstående mamma. Visst låter det underbart? Skriver ofta om min vardag men blandar ibland in lite tankar och funderingar, kanske till och med lite politik?
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s