Misslyckad protest i Kil

I Kil finns det en ”raggar-runda” som många åker varje helg. Man åker mellan två rondeller fram och tillbaka. Dessutom kastar man ut lite flaskor och burkar, och skadegörelse sker på butikerna som ligger längs Storgatan, som just är raggarstråket. Man vill nu lösa detta genom att stänga av en del av stråket. Man kan fortfarande åka till nattöppna affärer och mackar men man kan inte åka fram och tillbaka och dunka plåt. Många har tyckt detta är en dålig idé.

Jag själv tycker att det är både en bra och en dålig idé. Jag ser två olika skeenden som kan bli aktuella. Det första är att man skiter blankt i att storgatan är stängd och kör i alla fall. Lösningen på det skulle väl vara att en polisbil tvingas vara i Kil enbart för att se till att bilar inte kör där. Jag anser att det finns vettigare saker för de poliserna att göra än att jaga bångstyriga raggare. Det andra alternativet är att problemet flyttas till andra gator. Till gator där det redan idag finns problem! Hur man än vrider och vänder på det finns bilarna och deras passagerare kvar!

Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om. Igår skulle en protest ske genom att ha en karavan genom Kil. En person som tänkt till hade antagligen kommit på den smarta idéen att ”Ja men nu har vi chansen att visa att vi är smarta och att vi kan förbättra oss och vi tar en kväll då vi åker i lugnt tempo och visar hur skötsamma vi kan vara”. Några kanske tänkte så också, MEN många tänkte istället ”ja men för fan, vi super oss redlösa, kastar burkar och flaskor ur bilen och spelar så hög musik att hela Kil hör”. Många gjorde alltså precis som de alltid gjort, fast lite värre och fler på samma gång. Ni gav alltså precis de beslutsfattande rätt, grattis!

Hoppas ni är nöjda nu.

Annonser

Om svarttusch

En tjugotvååring lärarstuderande ensamstående mamma. Visst låter det underbart? Skriver ofta om min vardag men blandar ibland in lite tankar och funderingar, kanske till och med lite politik?
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s