Försäkringskassan

Jag vill börja med att påpeka att detta är helt och hållet mina personliga åsikter.

Den andra maj runt nio på kvällen skrev en man en anteckning på Facebook. Denna har i skrivande stund delats av 62 000 personer. Han börjar med att förklara om hans dotters sjukdom och hur den tillslut vann och hon avled. Som man kan förstå blev han efter detta sjukskriven. Han jobbar idag halvtid, men siktar på att i framtiden öka först till 75% och efter det 100%. Men just idag kan han inte, de timmarna han jobbar tar idag musten ur honom.

Ändå har en kvinna bestämt att han ska utförsäkras, kvinnan i fråga har aldrig ens träffat mannen, men hon kan sakligt ringa till honom och berätta att han blivit utförsäkrad. Vart finns empatin i dagens samhälle? Det är så viktigt att spara pengar, men till vilken nytta? Ska mannen tvingas jobba heltid för att sedan inte orka mer och ta sitt eget liv, eller helt enkelt gå in i väggen? Man kan inte vara stark direkt efter att man kämpar i flera år mot dotterns cancer, man är inte stark efter sin dotters bortgång.

Dagens system fungerar inte, du går till en läkare som säger att du bör sjukskrivas, en läkare som gått en lång utbildning och vet vad hen pratar om. Men det är inte upp till läkaren att bestämma, det gör en handläggare på försäkringskassan som oftast inte ens träffat personen vars öde de ska avgöra.

I mina ögon bör beslutet ligga hos läkaren, läkaren som träffat personen och som har en utbildning inom ämnet. Jag börjar bli orolig för samhället vi lever i. Det var kanske inte så bra under de rödas styre heller, men säga vad man vill, för oss vanliga dödliga har samhället blivit sämre.

Edit: Aftonbladet har tydligen skrivit om familjen också, läs här!

Annonser

Om svarttusch

En tjugotvååring lärarstuderande ensamstående mamma. Visst låter det underbart? Skriver ofta om min vardag men blandar ibland in lite tankar och funderingar, kanske till och med lite politik?
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s