Earthship

Under helgens läger fick vi se en ytterst intressant film som finns på youtube för er som också är intresserade. Den handlade om en man i Mexico som fick en idé att bygga självförsörjande hus där man inte behöver dra el, värme och vatten till. Tyvärr är min engelska inte den bästa så jag förstod inte allt och ska därför se om filmen vid ett tillfälle då jag är mer pigg. Men det är en intressant tanke. Än mer intressant är det faktumet att husen/byggnaderna byggs av ”skräp” och naturmaterial. Som byggstenar använde han tillexempel bildäck fyllda med jord och cementen var också jord blandad med vatten. Vidare använde han också flaskor och burkar som byggstenar. En minst sagt inspirerande tanke. Tänk att använda skräp för att bygga ett miljövänligt hus. Jag gillade även tanken på hur vattnet återanvändes. Först samlades regnvatten upp, det gick genom ett reningsverk som gjorde att man kunde dricka av vattnet och duscha i det. Efter att du duschat i det samlades det upp i en behållare så att man kunde ha det för att spola med. Men det är inte slut där. Vattnet du spolat med dräneras ut till odlingen så att man slipper köpa gödsel. För meningen med husen/samhällena med hus är inte bara att de ska vara självförsörjande gällande el, vatten och värme utan även med mat. Förhoppningen är att man aldrig ska behöva åka hemifrån, i alla fall inte för att handla.

Det vore intressant om detta på något sätt skulle kunna fungera i Sverige. Det skulle inte göra det på samma sätt, men med lite inovation skulle man nog komma på lösningar även för vår jord.

Verkar det intressant så se gärna på filmen. Den är en och en halv timme lång, men väldigt intressant. Det enda jag tyckte var ”tråkigt” var att större delen av den handlar om hur han fick problem med myndigheter osv. Jag hade hellre sett att den informerade mer om hur husen fungerar osv. Men ja, helt klart sevärt, och det får en att börja fundera faktiskt 🙂

HÄR kan man läsa mer

HÄR kan man se dokumentären

Annonser

Om svarttusch

En tjugotvååring lärarstuderande ensamstående mamma. Visst låter det underbart? Skriver ofta om min vardag men blandar ibland in lite tankar och funderingar, kanske till och med lite politik?
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s