En måndag med SJ

Jag orkar inte riktigt kolla klockslag för detta inlägg, men jag kan kort redogöra för hur en måndag kan se ut om man ska från Sölvesborg till Karlstad.

Resan börjar klockan 07:58 om jag inte minns helt galet. Från Sölvesborg till Hässleholm. Byte i Hässleholm till ett tåg till Nässjö. Tåget till Hässleholm är i tid, likaså är tåget till Nässjö. I Nässjö är det byte igen. Jag sätter mig då på ett tåg mot Falköping. Fatta vad nervös man är när man sitter och åker till någon ”köping”, för de ligger alla vid varandra! Satt flera gånger och kollade biljetten och tänkte ”det var inte här jag skulle av va?”. Men ja, jag kom av på rätt ställe.

Men HÄR börjar problemen. 11:50 skulle tåget mot Skövde gå. Jag skulle vara framme i Skövde 12:08. 12:10 kommer tåget MOT Skövde. Problemet här är att jag har inte så lång bytestid i just Skövde. Jag ska med en buss som går 12:25. Vilket nu är omöjligt. Jag pratar med tågvärden (som var underbart snäll och verkligen passade på sitt jobb!) som försökte få bussen att vänta. Det kunde den dock inte göra, inte ens de fem minuterna som det handlade om. Så jag fick boka om biljetten. Jag fick vänta i en timme och 20 minuter på tågstationen för att sedan åka till Katrineholm och därifrån byta till ett tåg mot Karlstad. Mest ångest hade jag över att jag 17:00 skulle på årsmöte för Ung Pirat Karlstad. Men jag hann precis, 16:45 var tåget framme, 16:50 var jag vid fiket där mötet skulle hållas. Så det gick bra ändå 🙂

Annonser

Om svarttusch

En tjugotvååring lärarstuderande ensamstående mamma. Visst låter det underbart? Skriver ofta om min vardag men blandar ibland in lite tankar och funderingar, kanske till och med lite politik?
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s